Kedvencek I - Autók (parte prima)

2007.09.05. 18:14 Matti

Na előre mondom hogy ez lesz az egyik leghosszab poszt :)
Az áttekinthetőség érdekében országok szerint kategorizálok.

Nagy-Britannia
Szívem egyik csücske az angol autógyártás, a gyönyörű sportkocsikkal és hatalmas luxusautókkal.
Kezdjük is mindjárt a csúcson! Szerintem nem vagyok elfogult, ha az 1947-ben alapított blackpooli TVR-t a világ legjobb sportkocsigyártójának deklarálom. Egyrészt mert tényleg sportkocsikat gyártanak (semmi hárombetűs csoda meg marketingduma), másrészt mert az összes TVR gyönyörű. Már csak 15 millát kell gyűjtenem, hogy vehessek egy Sagarist :)
A másik nagy kedvenc a mostanában botladozó patinás Jaguar. Az első Jag 1935-ben hagyta el (az akkor még) Browns Lane-ben található üzemet, de igazán nagyot csak 1961-ben robbantottak a forradalmi E-Type bemutatásával, ami mindmáig a világ egyik legszebb autója. Ebből az időszakból származik egy másik kedvencem is, a Mark II. Most remélhetőleg egy új aranykor indul a superaggro C-XF szériaváltozatával.

Németország
A német autógyártás mindig is a világ élvonalát jelentette, bár mostanában a japánok elég kövér gázt adtak fejlesztéseknek. Autósmúzeum-látogatásaim is német gyártókra szorítkozik (jelesül Mercedes és Porsche), ám ezek igen meghatározó élményt jelentettek.
Kezdjük is a Porschéval! 1948-at írtunk, amikor elkészült Ferry Porsche (az istencsászár Ferdinand fia) álomautója, a Bogár-alapú 356-os. Évekig nem történt semmi, aztán megjelent az az autó, ami beírta a Porsche nevét a történelembe - a 911-es, ami ma már a hatodik generációjánál tart. Az én személyek kedvencem viszont a Boxster, annak is a második generációja valamint kupéja, a Cayman. (Mielőtt bárki azt hinné A CAYENNE NEM PORSCHE!!! Egy szentségtörés! Szegény Prof. Dr. h.c. Ferdinand forog a sírjában...)
A Mercedesért annyira nem vagyok oda, viszont a CLS a világ egyik legszebb autója, no need to argue.
A VW és az Audi az utóbb időben egyre jellegtenebb autókat csinál, amiket viszont lehetlen megkülönböztetni egymástól... Meg annyira nem is tetszenek :)

folyt. köv.

Szólj hozzá!

Címkék: kedvencek

A bejegyzés trackback címe:

https://matti.blog.hu/api/trackback/id/tr59158208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása